Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
eMZetti-palsta
  KotiOhjeitaHakuKirjauduRekisteröidy  
 
ETZ 250:n tuoreöljyvoitelu, 10 vuoden ajamattomuus (Luettu 815 kertaa)
el_heka
A-ryhmä
Poissa


Motostore rules

Viestejä: 1
ETZ 250:n tuoreöljyvoitelu, 10 vuoden ajamattomuus
02.01.2012 at 15:02:51
 
moro,

onko kokemusta tai arvausta miten tuorevoiteluöljy säilyy?

Ajattelin ottaa käyttöön otsikon pyörän jossa säiliö on puolillaan öljyä ja öljytikusta sekä voitelupumpun sisältä öljyletkusta katsoen ei ole ainakaan värimuutoksia öljyssä.

Jos on kokemuksia/epäilyksiä siitä että ei ole säilynyt, otan säiliön ja pumpun irti ja putsaan.

Pyörä on ollut sateen ja auringon suojassa vanhassa navetassa eikä ole pahemmin ruostunut tms. Tankin jo putsasin entisistä bensoista käyttäen mm. asetonia ja sitruunahappoliuosta.

Ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille!
Sivun alkuun
 
 
IP kirjattu
 
hannulahtinen
A-ryhmä
Poissa


MZBMWGUZZI

Viestejä: 188
Hämeenlinna
Sukupuoli: male
Re: ETZ 250:n tuoreöljyvoitelu, 10 vuoden ajamattomuus
Vastaus #1 - 02.01.2012 at 19:10:49
 
Mun mielestä ei siinä pumpussa mitään ongelmaa pitäs olla. Sielähän on öljy ollu sisällä koko ajan, joten ei sen millään lailla ryytymään pitäs päästä. Muuten sitte voidaan olla montaa mieltä kannattaako sen tuoreöljysysteemin kanssa talvisaikaan ajella. Ei meinaan isoo vesihelmee tarvi kondensoitua sinne kun on vaara jäätukkeumalle pakkasessa ajellessa. Mulla on koko pumppuvehkeet ollu poistettuna sen jälkeen kun alapään laakeri rupes kilkattaan kesken talven monta monta vuotta sitte.
Sivun alkuun
 

Hane
 
IP kirjattu
 
Karri
A-ryhmä
Poissa


Näillä mennään.

Viestejä: 104
Vantaa
Sukupuoli: male
Re: ETZ 250:n tuoreöljyvoitelu, 10 vuoden ajamattomuus
Vastaus #2 - 04.01.2012 at 13:55:28
 
Hei. Öljy sinällään ei vanhene mutta itse huollan just pojan pyörää ja siinä oli pumpun tulopuolen banjossa kunnon klöntti
öljystä tms saostunutta vaseliinia joka oli taatusti hidastanut öljyn virtausta. Vahinkoa se ei (kesä-)ajossa ollut tehnyt mutta järjestelmän puhdistuksesta ei koskaan ole haittaakaan - kunhan vain saa sen jälkeen taas systeemin tiiviiksi ja ilmattua. Ja muista tarkistaa öljysäiliön korvausilman saanti. Jos kyseessä on nyt se malli jossa öljykanava kulkee kytkinkopan sisällä, on järjestelmän ilmautumisen seuraaminen vaikeampaa kuin niissä missä letku kulkee ulkona. Huollon jälkeen ainakin vähäksi aikaa öljyä tankkiin(-kin) ettei käy köpelösti. Sinälläänhän systeemi on toimintavarma mutta ihminen on aina se heikoin lenkki.
Sivun alkuun
 
 
IP kirjattu